Jump to content

trouble in paradise


greengiant

Recommended Posts

So i just bought my first typhoon. Its a 93 model with only 65k miles and i picked it up for a song, but the last owner owned it for 4 years and only drove it 300 miles so its been neglected kinda mechanically wise. When im driving it, it wont shift outta first until 4000rpm...can anyone shed light on my situation

Link to comment
Share on other sites

gummed up transmission fluid?

edit: BTW, I'm going to move this to the tech questions section.

My thinking, as well. I'd say change fluid/filter and maybe Seafoam it... then go from there.

Or you can risk it and hope that usage ungums it.

Link to comment
Share on other sites

turns out the tv cable need adjusting, and i had him drop the trans pan cause it came with a filter and seal kit and he said everything looked good. drives like new now =)

Oh, duh, yeah.

Easy fix, too, generally.

I was thinking this would have been a 4L60E, not a 700r4.

Link to comment
Share on other sites

Post pics!!

+1

I'm jealous of your purchase! While I love the '92-'93 Typhoon, I'm more of a Syclone guy. Still kicking myself for not going through with the purchase of an elderly owned & cared for '91 Sylcone back in June of 1998 :palm: Please post pictures of you Ty as soon as you can.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.



About us

CheersandGears.com - Founded 2001

We ♥ Cars

Get in touch

Follow us

Recent tweets

facebook

×
×
  • Create New...